Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

World Circular Economy Forum + Climate

Wereldwijde stappen naar een circulaire economie

Nederland ziet een belangrijke rol voor een circulaire economie bij het aanpakken van het klimaatprobleem. Twintig procent van de doelstellingen uit het klimaatakkoord van Parijs kan behaald worden door over te stappen naar een circulaire economie.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseerde daarom samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Finse innovatiefonds Sitra een internationale topconferentie over circulaire economie en klimaat: World Circular Economy Forum+Climate, of kortweg WCEF+Climate.

Opdracht

Samen met Leene Communicatie ontwikkelt VormVijf in recordtempo een strategie en visuele stijl om alle communicatie te verzorgen voorafgaand, tijdens en na de conferentie. Van publieksdiplomatie en website tot en met social media-campagnes, nieuwsbrieven en vrije publiciteit.

De visuele stijl moet ook een breed publiek bereiken en vertegenwoordigen. De collagestijl leent zich hier goed voor, doordat verschillende thema’s en bevolkingsgroepen hierin zijn vertegenwoordigd. We ontwikkelden een online toolkit voor externen (o.a. ambassades), met inhoudelijke content en kant-en-klare visuals voor social media. Daarnaast richtten we de website in met interactief programma, leverden diverse animaties, visuals voor opnamestudio’s en tot slot een terugblik als e-magazine.

Ook vragen we de ambassades om kinderen een videoboodschap te laten inspreken. Bewegende beelden scoren goed op social media en de boodschap ‘het is onze toekomst’ appelleert aan de urgentie van de circulaire economie.

Door het grote media bereik en het voeren van gesprekken op tussen partijen die het verschil kunnen maken, zoals de Europese Commissie, Verenigde Naties en het World Economic Forum, zijn toezeggingen gemaakt om de circulaire economie verder te brengen.