Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kijk op Europa

De toekomst van Europa: jouw mening telt

Grote maatschappelijke thema’s als klimaat en migratie worden steeds meer in Europees verband aangepakt. En ook in het dagelijks leven spelen keuzes die in de EU gemaakt worden een steeds grotere rol. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om te werken in het buitenland of om overal je databundel te kunnen gebruiken. De EU wil daarom van haar inwoners weten hoe zij over de toekomst van de Europese Unie denken. De ideeën van inwoners uit de hele Europese Unie worden verwerkt in de toekomstplannen voor Europa. 

Over Europa wordt wisselend gedacht. En niet alle meningen krijgen een podium. Daardoor kan een vertekend beeld ontstaan over hoe mensen tegen Europa aankijken. Door nationale burgerdialogen te organiseren, kun je hierachter komen. Publiquest verzorgde samen met VormVijf en Moventem de complete organisatie en verslaglegging van deze burgerdialogen.

Via Kijk op Europa kon iedere Nederlander meedenken over de toekomst van de Europese Unie. VormVijf ontwikkelde het concept, de projectstijl en bedacht de pay off ‘Kijk op Europa’. Deze pay off is op verschillende manieren gebruikt: Jouw kijk op Europa en Onze kijk op Europa. VormVijf ontwikkelde ook alle middelen: van website(s), enquêtes en tools tot animaties, video’s en social mediacampagnes. Ook werkten wij de verslaglegging plus het eindverslag met aanbevelingen uit.

* Publiquest bestaat uit: Leene Communicatie, Maatschap voor Communicatie en Podium.